Parfym Guiden

Här finner Du en liten guide inför ditt val av parfym och tips på användning. Tanken är att få Dig att fundera på påverkan, tillfälle och val av dofter.

Det många inte tänker på är att i princip alla parfymer doftar gott på ett eller annat sätt. Det finns ingen doft som luktar direkt illa! Det vore väl konstigt om tillverkarna framställer dofter som inte luktar gott, eller hur? Det kan vara en bra ide’ att fundera på vid vilket tillfälle man ska använda sin favoritparfym och ha en liten garderob med olika dofter för flera olika tillfällen. Flera tillverkare gör faktiskt redan det, med olika benämningar utefter innehåll och namn på flaska, ex Hugo Boss Bottled Sport for Men, och Burberry Summer. Sport och Summer står för när tillverkaren tycker att den kommer till bäst användning.

Det finns mycket att läsa om dofttyper som starkt, tungt, sött, blommig och citron och skillnaden mellan Edp- Eau de perfume som har högst koncentration, Edt- Eau de toilette, Edc – Eau de cologne till After Shave (splash och lotion) med betydligt lägre koncentration. Det känner de flesta redan till.

Faktorer som påverkar doften och din applicering är stress, värme, kyla, luftfuktighet, torrare miljö, mat och dryck, tobak, ren/smutsig hud och hur gammal din flaska med innehåll är och hur den har förvarats. Parfym består av naturliga ingredienser med yttre påverkan, varför doften lätt kan ändra karaktär.

Säkert är det många som använder sin enda flaska vid varje tillfälle, men det här kanske ger en tankeställare om att det kanske inte alltid är så bra. Fundera på vilken parfym Du använder vid dessa tillfällen:

Kväll - Party, middag, umgänge med familj, med vänner, veckodag.
Dag - Umgänge, intressen, möten, aktiviteter utanför arbetstid.
Arbete - Kontor, möten, träff med kunder och leverantörer.
Fritid - Fritidsintressen, semester, aktiviteter utanför sitt arbete.
Sommar - Sol, vatten, vind, strand, afterbeach.
Vinter - Kyla, snö, afterski.
Sport - Tennis, segling, skidåkning, golf mm.

Nog ger detta en tankeställare att det är dags att utöka din doftgarderob, eller hur? Hos oss kan Du köpa prisvärd doft från 100 kr för vardagsbruk till betydligt dyrare designparfym för Ditt bästa tillfälle. Vi rekommenderar att man uppdaterar sin garderob lite då och då med åtminstone 4-5 flaskor för olika tillfällen, då är den aktuell och passande.

Vill Du hjälpa oss att vägleda andra, då har Du möjlighet att skriva en liten kommentar under produktbetyg på vår sida under respektive produkt eller så surfar Du in till www.pinetrest.com/moodelle/ så har du möjlighet att dela med dig (=pinna) av vilka flaskor du tycker ska ligga under rätt kategorival. Vi har använt oss av ovanstående val och dessutom lagt till kändisparfym och designerparfym. Där behöver vi Din hjälp, så fler kan dra nytta av det!